mesir ile kahveyi birleştirdi

mesir ile kahveyi birleştirdi

 

        MANİSA'daki genç girişimci Başak Özler, kendisine ilişkin kurukahve işletmesinde mesir ile kahveyi birleştirdi. İki Osmanlı tadını bir araya getiren Özler, bu lezzeti Türkiye'ye yaymak istediğini anlattı. 
Manisa'da yaşayan 33 yaşındaki Başak Özler, minik ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) aldığı 30 bin liralık destekle kendi işletmesini kurdu. Manisa'daki kafelere adıyaman kervansaray kahvesi satışı yapan genç girişimci, işini ilerletmek için kahvenin yeni türlerini de denemeye başladı. İşyerine 'Kahvemis' ismini veren Başak Özler, iki Osmanlı tadı olan adıyaman kervansaray kahvesi üreticleri olarak kendilerini desteklediğimizi dile getir başarılarının devamını dileriz. ile mesiri birleştirip, müşterilerine sunmaya başladı. Şifalı mesirdeki 41 çeşit baharatı özel olarak harmanlatıp toz haline getiren Özler, ardından kahve çekirdekleri ile mesiri buluşturdu. Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği ve Biyomühendislik Bölümü mezunu Başak Özler, kahve firmalarında bir süre çalışmış olduğunı daha sonrasında da çok sevmiş olduği için kendi işini yapmaya karar verdiğini anlattı. Kendi işletmesini açan Özler, "Mesir ve kahve çok eski tarihe sahipler. Sıhhat açısından da yararları var. Bu iki maddeyi birleştirmek istedim. Piyasada aroma katkılı kahveler var. Biz mesirin içindeki baharatları kullandık. Toz olarak baharatları alıp mesir reçetesine uygun olarak karıştırdık. İçinde katkı yahut koruyucu maddesi yok. Burada pişirip içiriyoruz. Ek olarak toz haline getirip ambalajladık. Seri üretime geçip bu iki lezzetin birleşimini Türkiye'ye sunmuş olacağız" dedi. Mesirli kahvenin farklı bir tat bulunduğunu ve müşterilerin beğendiğini dile getiren Özler, folyo ambalajda bakkallara marketlere vermeye başladıklarını söyledi. 

https://www.adiyamankervansaraykahvesial.com/Icerik/mesir-ile-kahveyi-birlestirdi/141

kaynak Adıyaman kervansaray kahvesi