MEŞHUR KERVANSARAY KAHVESİ
MEŞHUR KERVANSARAY KAHVESİ
MEŞHUR KERVANSARAY KAHVESİ YENİ MAHALLE TANITIM STANDI.İLGİ GÜZELDİ TÜM ORDULU HEMŞEHRİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.
Geçen sene okuduğum bir araştırma raporuna gore; kişilerin kahve tüketme alışkanlığının, yapmış oldukları işle ve çalışma yoğunluklarıyla ilişkisi var. Pressat tarafından İngiltere’de gerçekleştirilen araştırmaya katılan 10 bin ferdin %85’i günde en az 3 bardak kahve içiyor ve %70’i güne bir bardak kahveyle slm diyor. Bir çay ülkesi olarak malum Türkiye’de de kahve tüketimi artış trendinde. 2000’lerin adım atarında Türkiye’de açılmaya başlamış olan kahve zincirlerinde önceki birkaç yıl üçüncü dalga zincirler ortaya çıktı.
2015 ortalarından itibaren özellikle büyük şehirlerde dördüncü dalga kahve dükkanlarını görmeye başladık ve bu artış sürecek benzer biçimde görünüyor. Araştırmalara gore Türkiye’de her 100 kişiden 78’i tertipli olarak kahve tüketiyor. Dünyada en çok kahvesever ülkeler olarak Avusturya ve Hollanda’da yılda kişi başı tüketim 9 kg seviyesinde. Avrupa genelinde ortalama 4,8 seviyelerinde. Türkiye’de ise fert başına averaj tüketim yıllık 550 gram seviyesinde. Dünya kahve pazarının büyüklüğü 100 milyar dolar olarak tahmin edilirken, Türkiye’de hemen hemen 500 milyon TL seviyesinde ve önümüzdeki 5 yıl içinde %100’lük gelişme öngörülüyor.
Kalbi olanlar aman dikkat adıyaman kervansaray kahvesi
cenup Karolina Üniversitesi’nde yapılan bilimsel araştırmalar da, günde 200-250 mg kafeinin bizi bozmayacağını, hatta zinde tutmaya yardımcı olacağını öne sürüyor ki bu da ik 2 bardak kahveye karşılık ediyor. Bir bardak filtre kahvede 110-120 mg civarında kafein bulunuyor. 4 bardaktan sonrası farklı sağlık problemlerında tetikleyici olabiliyor. Özellikle kalp rahatsızlığı konusunda risk grubunda olanların günde 6 bardak kahve içmesi, kalp krizi riskini epeyce artırıyor. Kafein bir bağlarımlılık, orası kesin. Gelin görün ki kalp ve damar rahatsızlığı olanlar için günde 4 bardak ve üzeri kahve tüketimi belli olumsuz etkiler, kan basıncında artış ve aritmi anlamına gelebiliyor.
Yoğun ve stresli çalışanlar çok kahve içiyor
Yazının başlangıcında da söylediğim şeklinde, mesleğin türünden ziyade stres ve çalışma şartlarıyla ilgili bir bağlantı kuruluyor olsa da; araştırmalar gösteriyor ki belli meslek gruplarından insanoğlu çok daha fazla kahve içiyor. Bu satırları okuyanlar da eminim ilk sıradakilerden birine dâhildir. Hangimiz bilgisayarımızın klavyesine bir bardak kahve boca etmedik çılgınlar şeklinde?
Avrupa ve Amerika’da meydana getirilen araştırmalara bakılırsa gazeteciler, eğitimciler, sağlık çalışanlamış olurı, beyaz yakalı ofis çalışanları, bilgi-işlem elemanları ve polisler maksimum kahve tüketen meslek üyeleri. Ülkemizde tablo biraz daha farklı olabilir. Elinde donut ve kahveyle dikilen polis görüntüsü epeyce Amerikanvari. Bu arada, üst tüketim grubuna dâhil olmaktan ve “çok kahve”den, günde dört bardak ve üzeri kahve içmek kast ediliyor.
En çok kahve tüketen 10 meslek adıyaman kervansaray kahvesi
Dünyanın yaygın küresel kahve zincirlerinden Dunkin’ Donuts tarafından meydana getirilen anket çalışmasına bakılırsa, en yoğun kahve tüketimine sahip meslek grupları şöyle sıralanıyor:
bilim insanlarıPazarlama/PR çalışanlamış olurı
Okul Müdürleri
Editörler/Yazarlar
Doktorlar
Profesörler
Finansçılar
Bürokratlar
Sektör Profesyonelleri
Reklamcılar /Grafikerler
https://www.adiyamankervansaraykahvesial.com/Icerik/MESHUR-KERVANSARAY-KAHVESI/60
kaynak Adıyaman kervansaray kahvesi