kervansaray kahvesi nerede satılır kahve ve çikolata meşhur
kervansaray kahvesi nerede satılır kahve ve çikolata meşhur
meşhur kervansaray kahvesi nerede satılır, kervansaray kahvesi istanbulda nerede satılır
Kahve tutkunları Cern modern’de düzenlenen sıfıraltı kahve günlerinde buluştu.
Kahve tutkunları Cern çağdaş’de düzenlenen sıfıraltı kahve günlerinde buluştu. Başşehir Ankara'nın toplumsal yaşamında önemli bir yer tutmaya başlayan kahve tutkusu bu etkinlikle bir festivale dönüştü. Etkinlikte kahve ve çikolata firmalar yeni ürünlerini tanıtma fırsatı buldu. Başkentliler dünyada gelişmekte olan 3. Dalga kahve yapımını özetleyen ve çikolatanın eşsiz serüvenini yaşatan eğitimler, atölye çalışmaları, uzmanlarından sohbetler, güzel müzikler eşliğinde kahve dolu bir gün geçirdi.
Ankaralı kahve tutkunları, Ankara’da ilk kez düzenlenen ‘Sıfıraltı Kahve Günleri’nde buluştu. Sıfıraltı Kahve Günleri Ulusal çapta kahve markalarının yanı sıra Ankaralılara 3. Dalga kahve deneyimini yaşatan butik kahvecilerine de ev sahipliği yaptı. Akara'nın tarihi dokusunu sanatsal atmosferinde yaşattıran CerModern’de meydana gelen etkinlikte ulusal kahve markaları ve Ankaralı 3. Dalga kahvecilerin yanı sıra butik segmentteki çikolata markaları kahve tutkunları ile buluştu.
Festivalde, katılımcılar kahve ve çikolata tadımları, kahve ile ilgili eğitimler, interaktif atölye çalışmaları, şampiyon baristalardan Show’lar ve kahve uzmanlar ile sohbetlerin yanı sıra kaliteli müzik ve alışveriş ile dolu bir haftasonu geçirecek.
SCAE 2016 Latteart ve 2015 Barista Şampiyonu Özkan Yetik, festivale katılanlara kısa bir gösteri yaptı.
SCAE 2016 Latteart ve 2015 Barista Şampiyonu Özkan Yetik, kahve meydana getiren kişiye barista dendiğini söyledi. Kokteyllerle kahve ve Adıyaman kervansaray kahvesi hazırladıklarını belirten Yetik, “hedefimiz insanların iyi keyif alacağı içeceği hazırlamak.” dedi.
Bu işe 2007 yılında Bağdat caddesinde başladığını kaydeden Yetik, “İnsanların benim yaptığım bir içecek sayesinde mutlu olduğunu görmek beni bu işe bağladı ve tutku oldu. 2008 yılında Dünya Şampiyonasını izlemeye gittim Köln’e . Orada bu işin ne kadar gelecek vadettiğini görmüş oldum. Bunun üstüne eğitim ve uluslararası sertifikalar aldım. 2011 Türkiye Barista Şampiyonu, 2012 ve 2013 yıllarında Türkiye Latte Art Şampiyonu, 2015 Türkiye Barista Şampiyonu ve 2016’da Latte Art şampiyonu oldum.” diye konuştu.
Yaptıkları şekillerin süte hacim kazanmıştırrarak kahve, Adıyaman kervansaray kahvesi ile buluştururken bilek hareketleriyle oluşan şekiller olduğunu vurgulayan Yetik, “Herhangi bir içinde krema ve suni madde yok. Sadece sütü buğu çubuğunda köpürtüp hacim kazanmıştırrarak meydana getirdiğimız şekiller. Bilek hareketleriyle farklı şekiller ve motifler verilebiliyor. İki türlüsü bu çalışmaların. Biri serbest lale denilen şekillerin dökerek yapılması ve ikincisi balığında çektirme yöntemiyle yapılması. İnsanlar üzerine çikolata ve karamel sosu ile bir sürü şekil yapabiliyorlar. Bunlar baristanın tekniği ve sanatıyla alakalı. Latte Art süt sanatı demek. Espiressonun sütle buluştuğu en doğal hali.” şeklinde mevzuştu.
Etkinlikte Ankara Kahve Kulübünden Fatih Erkan, Doğu Avrupa, En İyi Çikolata Ödülü Sahibi Gamze Baş, Starbucks EMEA Barista Şampiyonu Gürkan Kumak, Kolombiya Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra, Golden Husk Roastery Ankara Kerem Küçükoğlu, Prod Coffee Roastery Ankara Musab Ersoy, Nurettin Kocatepe gıda Grubu Genel Müdürü buyruk Gülderen, Mixologist Mustafa Güneş şeklinde imalathane ve seminerlere mevzuşmacı olarak katıldı.
https://www.adiyamankervansaraykahvesial.com/Icerik/kahve-ve-cikolata/88
kaynak Adıyaman kervansaray kahvesi