Karpaz’da yeniden tütün yetiştirilmeye başlandı

Karpaz’da yeniden tütün yetiştirilmeye başlandı

12 senenin arkasından Karpaz’da yeniden tütün yetiştirilmeye başlandı.

Yenierenköy’deki Karpaz birleşke Tütün İşletmeleri Sekreteri Ali Yakuş mevzuya ilişkin BRT’yeaçıklamada bulunmuş oldu.

Yakuş, şu an Karpaz’da 20 ailenin Adıyaman tütünü ektiğini kaydederek, bu yıl yaklaşık 15-20 ton rekolte beklediklerini söylemiş oldu.

Suriye ve Ortadoğu’daki savaş ortamından dolayı Pazar sorununun ortadan kalktığını kaydeden Yakuş, fabrikadaki tüm stokların tükendiğini ifade etti.

Siparişli olan son 20 ton tütünün de fırınlarda ülkeye özgü şinya bitkisi ile aromalandırıldığını söyleyen Yakuş, ihraç edilen Adıyaman tütünü pipo için kullanıldığını sözlerine ekledi.

Ziyamet köyündeki fırınlarda işlem gören tütünler, şinya bitkisiyle aroma kazanmıştırrılıyor.Tütün aroma işleminin peşinden yurtdışına ihraç ediliyor.

https://ozadiyamantutunu.com/karpazda-yeniden-tutun-yetistirilmeye-baslandi/

kaynak Adıyaman tütünü