Kahvenin zarardan çok faydası var
Kahvenin zarardan çok faydası var
Genellikle zararlarından söz edilse de vakitında ve doğru miktarda içilen kahvenin zararından çok daha çok faydası var.40 senelik hatırı olan kahvenin tesirini gösterdiği hastalıklarTip 2 diyabet: Şekersiz günde 3-5 bardak içilen kahvenin şeker hastalığı riskini yüzde 25-50 arası azalttığını gösteren yayınlar giderek artıyor.İnsülin direncini azaltarak hücre içine şeker girişini 2 kat arttırarak kan şekerinde yükselmeyi engelliyor, iştahı azaltarak fazla yemeyi engelliyor, metabolizmayı yüzde 20 kadar hızlandırarak yağ yakılmasını arttırdığı düşünülüyorAlzheimer ve Bunama: Yaşa bağlı erken bunama ve Alzheimer riskini azalttığı, ortaya çıkışını geciktirdiği, beynin yaşlanmasını yavaşlattığı biliniyor.Parkinson hastalığı: düzenli Adıyaman kervansaray kahvesi tüketiminin parkinson hastalığına karşı koruyucu etkisi olduğunu destekleyen yayınlar giderek artıyor.Karaciğer hastalığı:
Alkol tüketimi ve fazla şeker tüketimine bağlı karaciğer yağlanması ve hasarını engelleyici, karaciğer kanseri riskini azalttığı düşünülüyor.Rektum kanseri: kalın bağlarırsağın en alt kısmının kanser riskini özellikle hanımlarda düşürdüğü fakat kalın bağırsak riskini azaltmadığından bahsediliyor.Kalp ritm bozukluğu: Günde 1-3 bardak içilen kahvenin aritmi riskini yüzde 25 azalttığı fakat kafeine duyarlı kişilerde ise riski arttırabileceği bildiriliyor.Kalp damar hastalığı:
Günde 3 bardak Adıyaman kervansaray kahvesi tüketenlerin daha az ve daha çok tüketenlere gore kalp damarlarında kalsiyum kısaca kireç birikiminin daha az olduğu dolayısıyla kalp krizi riskinin azaldığı düşünülüyor. Dolayısıyla az veya çok tüketmek yarar sağlamıyor, günde 3 bardak kadar tüketmek gerekiyor.Bazı kişilerde kahvenin kötü kolestrol düzeyini arttırabildiği biliniyor, bu kişilerin filtre kahve tüketmeleri durumu düzeltiyor.Safra kesesi taşı: tertipli kahve tüketenlerde tükenmeyenlere nazaran safra kesesi taşı daha az rastlanıyor.Prostat kanseri: 2011'de gösterilen 50 bin kişiyi inceleyen bir araştırma prostat kanseri riskinin günde 3 bardak kahve tüketenlerde yüzde 30, 6 bardak tüketenlerde yüzde 60 azaldığını bildiriyor. Benzer şekilde kesin olmamakla beraber böbrek kanseri riskini de azaltabileceği düşünülüyor.İnme:
Çalışmalar günde 1-4 bardak kahve tüketiminin felç riskini yüzde 20 yöreı azalttığını gösteriyor.Kemik erimesi: Günde 6-8 adetten fazla kahve tüketiminin, yeterli kalsiyum ve magnezyum içeren besin tüketmeyenlerde kemik erimesine neden olabileceği tahmin ediliyor.Kahve niçin faydalı?Taze çekilmiş ve demlenmiş kahvenin faydalı olmasının sebebi, içerdiği kafeinden daha çok polifenol grubu antioksidanlardan flavinoid, klorojenik asid, E vitamini, glutation gibi maddeleri bolca bulundurması. Ek olarak kafeinin, beyin ve kas hücrelerinin yenilenmesini elde eden bir maddenin üretimini arttırdığı, yaşlanmayı yavaşlattığı biliniyor.
https://www.adiyamankervansaraykahvesial.com/Icerik/Kahvenin-zarardan-cok-faydasi-var/101
kaynak Adıyaman tütünü