kahve tüketimi artıyor
kahve tüketimi artıyor
Eskiden bu kadar çok kahve içmezdin. Sert bir kahve içmeden birkaç gün yönetim edebilirdin. Fakat şimdi sabah içtiğin masum bir macchiato artık öğleden sonra 3’te içeceğin latteye kadar seni anca yönetim ediyor. O espresso da işten çıktıktan sonra içeceğin
adıyaman kervansaray kahvesikadar seni yatıştırıyor.”
Bu cümleler sizi tanımlıyorsa merak etmeyin, sadece değilsiniz.
Y NESLİNİN AŞIRI TÜKETİMİ
dunyahalleri.Com'un Bloomberg’in yayınladığı yeni bir rapordan aktardığına göre küresel kahve talebi tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmış durumda ve bunun kabahatlusu, milenyum çocukları olarak da bilinen Y nesli. Verilere nazaran 19-34 yaş arası yetişkinler ABD’de kahve tüketiminin yüzde 44’ünü oluşturuyor.
Günlük kahve tüketimi yaşlı nesillerde azalmaya başlasa da gençler o denli fazla kahve içiyor ki bu azalma toplam tüketim sayılarına yansımıyor. 18-24 yaş arası gençlerin her gün adıyaman kervansaray kahvesi içme oranı 2012’de yüzde 34 iken 2016’da bu oran yüzde 48’e kadar çıktı. 25-30 yaş arasındakilerde de bu oran yüzde 51’den yüzde 60’a yükseldi.
KAHVE KITLIĞI KAPIDA
Bloomberg’in rakamları ek olarak kahve tüketiminin rekor seviyeye çıkmasının dünyayı bir kahve kıtlığına doğru da götürebileceğini gösteriyor.
Güney ABD benzer biçimde önemli kahve üretim bölgelerinin ürettiği kahve miktarı günümüzde talebi karşılamaya yetmiyor. Uzmanlar bu yetersizliğin sebeplerini araştırıyor. Kahve pası olarak bilinen hastalığın yanı sıra ısınan hava ve gübre fiyatlarındaki artışın da kahve üretimini azalttığı düşünülüyor. 2012’de güney Amerika’da kahve üretimi meydana getirilen alanların nerede ise yarısı yok edildi. Uzmanlar 2050’ye kadar tüm dünyadaki kahve üretim alanlarının yarısının benzer bir kadere kurban gideceği görüşünde.
Bloomberg artan kahve talebinin, üretimdeki azalma ile birleşerek piyasadaki tutarların yükselmesine sebep bulunduğunu söylüyor. Çok kullanılan ‘arabica‘ kahve çekirdeklerinin fiyatı 2015’ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Eğer kahve içmeyi seven neslin bir parçasıysanız ya kenara köşeye birazcık kahve çekirdeği depolayın veya kahve tüketiminizi biraz azaltın.
https://www.adiyamankervansaraykahvesial.net/Icerik/kahve-kokusuna-geliyor/25
kaynak Adıyaman kervansaray kahvesi
kahve kokusuna geliyor
Türkiye’de kahve pazarı özellikle zincir markalarının sektöre girmesinin de etkisiyle her yıl büyüyor, kahve kültürü yaygınlaşıyor. Bu kültürden çıkan ve tüm sektörü bir araya getiren ‘İstanbul Coffee Festival’ girişimcilere fırsat yaratıyor.
Türkiye’deki kahve pazarının büyüklüğü, özellikle zincir kahve markalarının sektöre girmesi ile hızla yükselişe geçti. Tüketilen toplam kahve miktarı 30 bin tona, fert başı yıllık adıyaman kervansaray kahvesi tüketimi ise 400 grama ulaştı. Bu rakamlar, fert başına senelik tüketimin 4 kilo olduğu ABD, 7 kg olduğu Almanya benzer biçimde ülkelerin gerisinde kalsa da, değişen yaşam dinamikleri, kentleşme olgusu, kahvenin iş yaşamında yaygınlaşması benzer biçimde sebepler kahve tüketimini sürekli arttırıyor.
Kahveye ilginin artması, Türkiye’de kahve kültürünün de yaygınlaşmasına sebep oluyor. ‘İstanbul Coffee Festival’ bu kültürden doğmuş bir etkinlik. Kahve sektörünü bir araya getiren festival, bu yıl üçüncü defa 6-9 Ekim’de ufak Çiftlik Park’ta düzenlenecek. Organizasyonu meydana getiren dsm group’un Ajans Başkanı Alper Sesli, festivali adıyaman kervansaray kahvesi severleri bir araya getirecek bir çatı olarak tanımlıyor. Global kahve markaları ve makine üreticileri, coffee shop’lar, kahve firmaları, ekipman üreticileri, kahve yanı lezzetler, kahve ile ilintili tasarım markaları, çikolata markalarının bir araya geldiği festivale yaklaşık 200 markanın katılması bekleniyor.
FIRSATA DÖNÜŞEBİLİR
Festivalin yapıldığı ilk yıl ile üçüncü yıl arasında Türkiye’deki kahve dükkanı sayısında yüzde 120 artış olmuş. Katılımcı sayısı ikinci yılda yüzde 30 artmış. Dolayısıyla, girişimciler festivalde önemli fırsatlar yakalayabiliyor. Dört gün içinde 30 bin kişiye hazzım yaptırılıyor. Hem üreticiler, hem girişimciler iyi kahve, iyi üretim ve sunum yapma imkânı buluyorlar. Festivalde bir kahve dükkanı açma hayali olan girişimcilerin kendilerine uygun yeşil çekirdek, kavurma ekipmanları, kahve, kahve makinesi, nitelikli su, süt ürünlerini, hatta ne kadar kredi alabilecekleri konusunda bilgi alabilecekleri bir ortam oluşuyor.
Festivalle ilgili başarı hikâyeleri de ortaya çıkmaya başlamış. İlk yıl kahve dükkânı olmadan katılan bir marka, bugün İstanbul ve New York’ta kahve dükkânı sahibi olmuş. Yakında da Dubai’de dükkan açmaya hazırlanıyormuş. Alper Sesli, Türkiye’nin nitelikli kahve işleme anlamında ciddi bir ihracatçı olacağını düşünüyor.
İŞyerlerİNDE Çdinsel tören YERİNİ KAHVE ALDI
Alper Sesli, beyaz yakalılarda çay molalarının yerini kahve molalarına bıraktığını belirtiyor. Türk kahvesi doğal ki geleneksel olarak devam ediyor. Bunun yanında, kahve tüketimi farklı lezzetlerle çeşitleniyor, zenginleşiyor ve hızlı bir büyüme trendi içinde bulunuyor. Özellikle genç kuşaklar farklı kahve aromalarına, farklı lezzetlere çok daha açık. Bu konum yakın gelecekte şehir ve iş dünyasında kahve tüketiminin daha da baskın hale geleceğinin gösteriyor.
https://www.adiyamankervansaraykahvesial.com/Icerik/kahve-tuketimi-artiyor/137
kaynak Adıyaman kervansaray kahvesi,