Adıyaman Tütünün Kurumasını Önlemek

 

     Adıyaman tütünü herkesin içebileceği özelliklere sahip bir tütündür. Hafif, orta ve sert içimli olmak üzere 3 çeşit içimi ayrıca renk olarak da çok farklı renk tonları vardır.  Birçok müşterimiz aldığı bu sarma tütününün kurumasını nasıl önlememiz gerektiği mevzusunda bizlere sorular sormaktadır. Çünkü aldığı tütünlerin zaman içinde kuruduğunu ve içiminin değiştiğine dair defalarca bizlere sorular sorulmaktadır. Bizde bu konuda birçok kere unutup kendi içtiğimiz tütünlerin kurumasına şahit olmuşuzdur.

Öncelikle aldığımız Adıyaman Tütününü evin güneş görmeyen herhangi bir odasında gazete ya da kâğıt üstünde 2-3 saat tütünü havalandırıyoruz. Bu işlemi yaparken tütünü iyice birbirinden ayırmamız gerekecektir. Havalandırma esnasında tütünü yeknesak bir halde bir gazetenin üstüne sermemiz gerekir.

Havalandırma işlemini bitirdikten sonrasında tütünümüzü bir gizleme kabına bu kap normal 5 kilogramlık yağ kapları olabilir. Sadece hava almayacak şekilde yerleştirmemiz gerekir. Sık Sık Tütünü oradan alıp içeceğimiz için zaman içinde nemi kaybolup kuruma başlayacaktır. Bu durumda yapacağımız şey çok basittir. Kendimiz ve Adıyaman’da genelde tütünün hazzını bozmadan nemini en uygun seviyeye getiren tek şey yeşil fasulye olduğu tespit edilmiştir. Bu konu ile ilgili birçok sebze veya Meyve çeşidi öneren siteler ve arkadaşlarımı var sadece bunlar tütünün içimini bozmaktadırlar. Mesela Salatalık kabuğu öneren, asma veya dut yaprağı öneren siteler var. Siz Sakın Onları denemeyin nemi dengeler fakat tütünün tadını bozarsınız. Tecrübe ile Sabittir.

Sizlere anlatmak istediğimiz benzer biçimde Bir Yeşil Fasulye Adıyaman tütününün nemini uygun ve içilebilir bir seviyeye tadını bozmaz ve ilk günkü içimi sizlere verir.

 

kaynak: https://www.celikhantutunu.com/Celikhantutunu/Adiyaman-Tutunun-Kurumasini-Onlemek/1241