Adıyaman tütünü hazırlama

Adıyaman tütünü hazırlama

 

Adıyaman Tütünü içerken kesinlikle boğaz yakmaz veya boğazınızı acıtmaz, dumanı bol olan bir tütündür.  İstanbul’un çeşitli semtlerinde çoğu kes rastladığım satıcıların abi bu hakiki adıyaman tütünü dediğinde aklıma gelen şey ise “peki çakmasını kim satıyor” sorusu gelebiliyor. Demek ki istediğim ciddi anlamda Adıyaman tütünü olarak farklı tütünler satılabiliyor.

Bu Adıyaman tütünü veya Çelikhan tütünü ise çoğu da kükürtlü oluyor genel itibariyle. Sert tütündür diye sadece boğazı yakan ve boğazınızı acıtan tütün satılıyor. Bunu ilk başta anlamak elbette pek mümkün değildir. Ancak 3-4 sarmalık içildiğinde tütünün gerçekten nasıl bir şey olduğu anlaşılabiliyor. Çok ince kıyılmış ve genelde rengi çok sarı olan tütünler Adıyaman tütünü olmuyor mesela. Bunun yanında tütün alıp içmek isteyenlere birkaç tavsiyede bulunabilirim.

– aldığınız  Adıyaman Tütünü eve getirdikten sonra tütünü açın biraz tütünü hava alsın. tütünün gerçek tadını verir ayrıca.


– daha önce nemini almış olan tütünü kutuya koyduktan sonrasın da ise, eğer kutunuza tütün doldurmak isterseniz tütünü kutudan çıkarın ve cam silme kutularının su doldurarak hafif su serpin. Fakat dikkat etmeniz gereken çok serpmemeye gayret edin. Tadını bozabilirsiniz.

– buna ilaveten kimi zaman sardığınız tütünü kaloriferin üzerine koyun ve biraz içindeki tütün kurulaşsın ondan sonra bir deneyin. Bakalım iyi mi bir tat verecek.

https://adiyamantutunsatisi.com/Icerik/Adiyaman-tutunu-hazirlama/169

Kaynak Adıyaman Tütünü