Adıyaman Tütünü Hasadı Başladı
2015 yıllı tütün sulama sezonunda sona gelindi ve artık tarladaki ekinin kaldırılması dönemi yani tütün hasadı başladı. Adıyaman tütünü sulama işlemi genellikle akşam gün batımına yakın başlayıp sabaha karşı gün doğumuna kadar devam ederdi. Tütüne ne kadar su verirseniz tütünün kalitesi tütünün rengi, tütünün içimi bir o kadar güzel tütün olacaktır.
Birçok müşterimizden gelen ortak şikâyet tütünün acı olması tütünün boğaz yakması ve tütünün renginin koyu olmasıdır. Bu şikâyetlerin çözümü üretim süresince tütüne lüzumlu suyu vermekten geçer tütünün ihtiyaç duyduğu suyu zamanında gerektiği kadar verirsek kalite oranı bir o kadar yüksek Çelikhan tütünü üretmiş ve kullanmış olacaksınız.
Adıyaman tütünü yetiştirmek zahmetli bir iştir. Adıyaman tütünü üreticileri 3 ay süresince uykusuz ve gerçekten yoğun bir biçimde tütün için uğraş vermekteler. Bu üretim zorluğu ayrıca batı illerinde satılan tütün kaçak tütün diye yakalanması da ayrıca farklı bir sorun ortaya çıkarmaktadır.