Adıyaman Kervansaray Kahvesinin Faydaları

  Adıyaman Kervansaray  Kahvesinin Faydaları

 

Botanik informasyon: Kökboyasıgiller (Rubiaceae) familyasındandır. Kışın yapraklarını dökmez, çiçekleri beyaz, meyveleri 1-2 tohumlu olup kırmızıdır. Yabani olarak yetişen kahve ağaçlarının boyları 5-7 m olduğu hâlde kültür olarak yetiştirilenlerin boyları 2-3 metreyi geçmez. Kahve ağaçlarının en iyisi Arabistan’da yetişenidir. Kahve, insanoğlu tarafından İlk olarak Habeşistan’da 3. Yüzyılda yetiştirilmeye ve kullanılmaya başlanmıştır. On sekizinci yüzyılda Mekke’ye hacca giden Habeşistanlılar, kahveyi Arabistan’a ve tüm Müslüman âlemine tanıtmışlardır. Böylece Müslümanlar tarafınca bilinen ve kullanılan kahve, Osmanlılar zamanında Avrupa’da görevli elçiler kanalıyla önce Venedik, İngiltere, Fransa’ya daha sonrasında da, bütün batı devletlerine tanıtılmıştır. Kahve, en çok Habeşistan, Libya, Brezilya, Meksika, Hindistan, Arabistan ve Orta Amerika’da yetiştirilir.

 

Türkiye’de yetiştiği yerler: doğal olarak olarak yetişmez. Kültürü yer yer yapılır. Adıyaman kervansaray kahvesi

Faydaları:

Kanser;

Yeşil ve siyah çay şeklinde, kahve de antioksidanlar içeriyor. Bu da kansere yol açan hücrelerin çoğalmasını engelliyor.

Baş ağrıları;

Adıyaman kervansaray kahvesi; Migreni olumsuz yönde etkileyen kahve, şaşırtıcı bir biçimde baş ağrısına iyi geliyor. Baş ağrısı ilaçlarında bulunan bazı maddeleri içeren kahve, ağrı kesicilerle kıyaslandığında, yüzde 40 oranında baş ağrısında daha etkili oluyor.

Beyin ihtarmı;

Adıyaman kervansaray kahvesi Kahve konsantrasyona yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalarda, okul çağındaki çocukların az miktarda kahve ile süt içtiklerinde sabahki derslerinde daha başarılı oldukları görülüyor.

Karaciğer sağlığı;

Düzenli kahve içenlerin siroz şeklinde karaciğer rahatsızlıklarından daha azca şikâyet ettiği görülüyor.

https://www.adiyamankervansaraykahvesi.gen.tr/Makale/Adiyaman-Kervansaray-Kahvesinin-Faydalari/28

kaynak Adıyaman kervansaray kahvesi